Svømning for børn

Generelt om undervisningen

Svømmeundervisning for børn i alderen 5-7 år:

Vi er en svømmeskole, der lægger vægt på, at vores elever lærer den rigtige svømmeteknik helt fra starten, derfor bruge vi bælte og vinger. Men det må også gerne være sjovt at svømme. Børn kan generelt lære at svømme rigtigt tidligt. Vores hold med svømning for børn (5-7 år) er altid lidt mindre end holdene for de større børn. Holdene er derfor som regel kun for 7-8 børn af gangen. Vores småbørns elever er oftest på Begynder eller let øvede hold.

For nogle elever er undervisningen deres første møde med svømning og holdundervisning i det hele taget. Vi fokuserer på at eleverne bliver trygge og føler sig sikre i vandet. Vandtilvænning indgår som en del af vores undervisning, men er ikke det primære i undervisningen. Svømmeundervisning med en rigtig professionel svømmelærer er noget andet en svømnings sammen med far og mor. Der er nemlig stor forskel på hvad far og mor kalder svømning og hvad en professionel svømmelærer kalder svømning. Hjemmelavet hundesvømning er rigtig godt til feriebrug, men det går ikke i en undervisningssituation!

Når man starter på et hold hos os, så starter man til undervisning i de dybe bassiner. Så det er på med bælte og vinger og så ned i vandet og udforske hvad vandet er for en størrelse. Det er for skabe den rareste og mest sikre oplevelse for vores begyndere. Vores fokus er at lære vores elever korrekt teknik samt at blive så trygge i vandet som muligt og så derefter lægger bælte og vinger fra sig når de er klar.

Vi underviser alle begyndere, børn som voksne, i bryst- og rygsvømning, og eleven lærer at flyde og træde vande. Det vigtigste mål på begynderholdende er at gøre eleven tryg og sikker i vandet!

Vinger og bælte:

Vi er blandt de få svømmeskoler, der lader eleverne bruge både svømmevinger og bælte i svømmeundervisningen. Man kan ikke koncentrere sig om både at holde sig oppe i vandet og om at lære den rigtige teknik.

For eksempel kan det være svært som nybegynder at holde de nødvendige pauser mellem svømmetagene, når du samtidig føler, du vil synke til bunds i bassinet, hvis du holder op med at bevæge dig.

Derfor er vingerne et godt hjælpemiddel til hurtigt at opnå en god teknik, det vil sige lange, rolige tag og pause mellem hvert tag. På den måde kan du i teorien svømme så langt, det skal være, uden at du bliver træt og forpustet.

Svømning for børn

Må forældre se på?

Bemærk! Der kan forekomme ændringer som følge af COVID-19 restriktioner. Læs mere her.

Selvfølgelig må forældre overvære svømmeundervisningen. De skal blot ikke opholde sig på samme side af bassinet hvor der bliver undervist. Vi anbefaler, at forældre og andre gode mennesker sætter sig i forhallen og tager en velfortjent pause, mens der bliver undervist. Skulle der opstå en situation hvor der er brug for en forældre i svømmehallen kan i hentes. Forældre og andre gode mennesker virker utrolig distraherende på børnene. Børn, selv små børn, skal have chancen for at vise, at de kan selv. De er utrolig selvstændige og modige i nye situationer.

Det sker, at læreren og en forælder aftaler, at en forælder må befinde sig ved bassinet, mens der bliver undervist.

Forældre og andre gode mennesker skal være opmærksomme på og overholde svømmehallernes regler i særdeleshed reglen om ingen brug af elektronik og dermed også mobiler med kamera. Altså ingen mobiler hverken i svømmehallen, badet eller i omklædningen.