Undervisning for erfarne svømmere

Om holdene

Svømmeundervisning for erfarne svømmere

Disse hold er for erfarne svømmere som har svømmet i mange år og har styr på de almindelige svømmeteknikker. Her går undervisningen primært ud på at afpudse elevens teknik og udholdenhed. For at komme på et elitehold skal man kunne svømme 1000 meter på under 30 minutter og have bestået duelighedsprøve 1.

På Eliteholdene bliver der gået til den. Der undervises ofte i livredning og konkurrencelivredning, som er rigtig spændende og krævende. Det er muligt at tage underviserprøven i svømning hos os. Det er også muligt at lege med ”Den Store Livredderprøve” som den hed i gamle dage. ”Den store Livredderprøve” er afskaffet, men øvelserne og opgaverne i den store livredderprøve er stadig udfordrende. Målet i forhold til livredning og konkurrencelivredning er ikke nødvendigvis at stille op til konkurrencer, men god effektiv, udfordrende og afvekslende træning.

Der bliver også undervist i mere avancerede svømmeformer såsom butterfly svømning, udspring og livredning. På elite holdene undervises der altså i følgende:

  • Svømmeteknik og udholdenhed.
  • Butterfly svømning.
  • Udspring.
  • Livredning og konkurrencelivredning. 

Generel information:

  • Disse hold er for unge og voksne, som allerede er dygtige svømmere.